F.dak&onderhoud

AL ONS DAKWERK IS VAKWERK !  

F.dak&onderhoud


Dakwerk, gevelwerk en meer

Wat wij voor u kunnen betekenen

Van het leggen van daken, het schilderen van uw kozijnen tot het vegen van uw schoorsteen. Wij doen diverse werkzaamheden.

Alle werkzaamheden die wij aan en op uw huis of pand kunnen doen vind u op deze pagina. 


Reinigen en waterafstotend maken van gevels

Als een gevel sterk vervuild is, bijvoorbeeld door roetaanslag of mos- en algenaangroei, of als het voegwerk vervangen moet worden, is gevelreiniging van belang. 
Meestal is het onder hoge druk reinigen met warm water van de gevel voldoende. Soms is het nodig om met chemische middelen of sandwashing de gevel te reinigen, om de ondergrond weer in de oorspronkelijke staat te brengen.

Bij het impregneren is gevelreiniging ook belangrijk als voorbehandeling. Impregneren voorkomt namelijk het verkleuren en verweren van de gevel. 

Vernieuwen van dakgoten

Bij kleine lekken van de dakgoot is reparatie voldoende, maar bij grote schade, zoals grote scheuren of zelfs een gebroken dakgoot, is vervanging van de dakgoot noodzakelijk.

Wij van G. dak&onderhoud kunnen uw dakgoot zowel renoveren als vervangen. U heeft daarbij de keuze uit meerdere materialen, van pvc tot roestvrijstaal. 


Schoorsteenvegen

Wist u dat schoorsteenbranden in Nederland relatief vaak voorkomen? De belangrijkste reden hiervoor is dat het periodiek vegen van de schoorsteen in ons land niet verplicht is. Zo kunnen vogelnestjes en andere onrechtmatigheden zich in uw rookkanaal vestigen, met alle gevolgen van dien.

Ter voorkoming van brand, is het van belang dat u minstens één keer per jaar uw schoorsteen laat vegen. Niet alleen voor uw eigen gemoedsrust, maar ook voor uw verzekering. Mocht er brand uitbreken en u heeft geen bewijs van het vegen van uw schoorsteen, dan zou het kunnen dat uw verzekering niet uitkeert. Laat het daarom door een professional doen.

Uiteraard krijgt u na elke veegbeurt een veegcertificaat als bewijsstuk voor uw opstalverzekering.